zpět na recepty

KUBA

300g krup (velikost střední)
3 hrsti sušených hub
1 menší cibule
Podle chute česnek
Čerstvě namletý pepř
Majoránka
Kmín
Sůl
Přepuštěné máslo Ghí 2-3 lžíce

 

Sušené houby namočíme na deset minut do studeného mléka, aby změkly. Kroupy přebereme, propláchneme vodou, a krátce opečeme v kastrolu na přepuštěném másle Ghí. Zalijeme vodou, asi tak 1 cm nad okraj krup a vaříme doměkka. Slejeme z hub mléko, vymačkáme je a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na přepuštěném másle Ghí, přidáme houby, kmín a dusíme doměkka. Do uvařených krup zamícháme dušené houby, přidáme lisovaný česnek, sůl, majoránku, čerstvě namletý pepř. Vše promícháme.

Kastrol s kubou také můžeme dát zapéct na 20 minut do trouby.

Kuba